Restoratif Diş Tedavisi (Dolgu)

Dişler çürüdüğünde madde kaybına uğrar. Telafi etmek için çürük kısmı temizlenir ve dişe uygun malzemelerle restore edilir. Bu uygulama restorasyon (dolgu) olarak adlandırılır. Çürük nedeniyle kaybedilen diş dokusu direkt (amalgam, estetik, kompozit materyalleri) veya indirekt (inlay, onlay) yöntemlerle tekrar kazandırılabilir.

Bunun yanında CADCAM cihazıyla bilgisayar ortamında yapılan inley ve onley seramik dolgularda (porselen dolgular) diğer restoratif diş tedavilerindendir.

Bonding:

Dişlerde bulunan aralıkları, ufak tefek yüzeyde var olan problemlerini veya dişlerde sonradan oluşan kırıkları kısa süreli yani tek seanslık bir işlem yaparak düzeltmek mümkündür. Mevcut diş aralıklarında ve kırık dişlerde lamine ya da kaplama istenmediği durumlarda kompozit dolgular kullanılır.

Bonding işleminde öncelikle dişi rengi tespit edilir sonrasında en uygun olan renkle estetik kompozit maddeler ile dişe istenilen form verilir. Bu işlem yapılırken ‘bukalemun’ özellikli dişin rengini alan kompozitlerle en yüksek düzeyde renk uyumu elde etmek mümkündür.